Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Szkoły i Przedszkola przy Zespole...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Szkoły i Przedszkola przy Zespole Szkól w Jasienicy na rok 2022
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoJasienica
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
  • Termin składania wniosków2021-12-06
  • ZamawiającyZESPÓŁ SZKÓŁ W JASIENICY
  • Data publikacji ogłoszenia2021-11-26
  • Numer ogłoszenia2021/BZP 00286774
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb
Szkoły i Przedszkola przy Zespole Szkól w Jasienicy na rok 2022

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ W JASIENICY

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 140660392

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Szkolna 8

1.5.2.) Miejscowość: Jasienica

1.5.3.) Kod pocztowy: 05-240

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL912 - Warszawski wschodni

1.5.7.) Numer telefonu: 297573113

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zsjasienica@wp.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zsjasienica.pl/zsj/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb
Szkoły i Przedszkola przy Zespole Szkól w Jasienicy na rok 2022

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-646b9b96-4eba-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00286774

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-26

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W
postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa
się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu: https://miniportal.uzp.gov.pl/
Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi
posiadać konto na ePUAP, dzięki niemu ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty
lub wniosku oraz formularza do komunikacji.
2. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej
przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w regulaminie korzystania z miniPortalu a także w
Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 31 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i
przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków
komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U.
z 2021r. poz. 670), określającym niezbędne wymagania sprzętowo - aplikacyjne umożliwiające pracę
na https://miniportal.uzp.gov.pl
3. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego,
akceptuje warunki korzystania z https://miniportal.uzp.gov.pl określone w Regulaminie zamieszczonym
na stronie internetowej w zakładce „Regulamin" oraz uznaje go za wiążący a także zapoznał i stosuje
się do Instrukcji składania ofert/wniosków.
4. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych formularzy do: złożenia i wycofania oferty oraz do
komunikacji wynosi 150MB.
5. Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust.1 Pzp, podmiotowych
środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub
dokumentów, przekazywanych w postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP.
6. W postępowaniu o udzielenie zamówienia korespondencja elektroniczna (inna niż oferta i załączniki
do oferty) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza na ePUAP oraz
udostępnionego przez miniPortal (Formularz do komunikacji). Korespondencja przesłana za pomocą
tego formularza nie może być szyfrowana. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym
postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP).
7. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów czy oświadczeń
składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki.
8. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii
dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa
Rady Ministrów w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań
Ogłoszenie nr 2021/BZP 00280881/01 z dnia 2021-11-23
2021-11-23 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy
technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w
postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie( art. 70, Pzp).
9. Zamawiający będzie komunikować się z Wykonawcami jedynie przy użyciu środków komunikacji
elektronicznej, wskazanych w SWZ. A Wykonawca jako podmiot profesjonalny ma obowiązek
sprawdzania komunikatów i wiadomości bezpośrednio na https://miniportal.uzp.gov.pl przesłanych
przez Zamawiającego.
10. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za złożenie oferty w sposób niezgodny z Instrukcją
korzystania z https://miniportal.uzp.gov.pl
11. Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z https://miniportal.uzp.gov.pl dotyczące:
logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności
podejmowanych w niniejszym postępowaniu znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców" na stronie internetowej pod adresem: https://miniportal.uzp.gov.pl

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zamawiający informuje, że:
1. Administratorem danych osobowych jest Zespół Szkół w Jasienicy, ul. Szkolna 8, 05-240 Tłuszcz.
2. Kontakt do inspektora ochrony danych osobowych: iod.tluszcz@edukompetencje.pl.
3. Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Szkoły i Przedszkola przy Zespole Szkół w Jasienicy na rok 2022, nr sprawy ZSJ/1/11/2021 prowadzonym w trybie podstawowym;
4. Odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019 ze zm.).
5. Dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy.
6. Obowiązek podania przez osobę fizyczną biorącą udział w postępowaniu danych osobowych bezpośrednio jej dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Prawo zamówień publicznych, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. Konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Prawo zamówień publicznych.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Osoba, której dane są przetwarzane ma:
1) prawo dostępu do danych osobowych jej dotyczących;
znak sprawy: 1/2021
2) prawo do sprostowania danych osobowych z zastrzeżeniem, że nie może to skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Prawo zamówień publicznych oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników;
3) prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem, że nie ma ono zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego;
Osoba, której dane są przetwarzane przez Urząd ma prawo wniesienia skargi dotyczącej przetwarzania danych osobowych do organu nadzorczego.
Osobie, której dane są przetwarzane nie przysługuje:
1) prawo do usunięcia danych osobowych (w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO);
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania jej danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 1/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty zwierzęce, mięso i jego przetwory

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca określi cenę realizacji zamówienia w Formularzu ofertowym zgodnie ze wzorem sporządzonym przez Zamawiającego – formularz ofertowy stanowi Załącznik nr 2 do SWZ oraz formularzu cenowym odpowiednio dla każdej części zamówienia Załącznik nr 3 do SWZ.
2. Ceny zawarte w Formularzu oferty, o którym mowa powyżej muszą być wyrażone w złotych polskich z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku na każdym etapie obliczania ceny.
3. Wykonawca oblicza cenę brutto według stawki VAT obowiązującej w dniu składania oferty.
4. Cena brutto będzie podlegała zmianie wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT.
5. Do oceny ofert Zamawiający przyjmie wartość brutto z Formularza oferty.
Zamówienie zostanie udzielone Wykonawcy, który uzyska największą liczbę punktów, sumując punkty uzyskane w kryterium ceny oraz czasu dostawy specjalnej.
Zasady korekty omyłek
1.1. Zamawiający poprawia w ofercie:
1.a. oczywiste omyłki pisarskie,
1.b. oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek.
Zamawiający poprawi oczywiste omyłki rachunkowe, w szczególności:
 błędne obliczenie kwoty podatku od towarów i usług, na podstawie prawidłowo podanej w ofercie stawki podatku od towarów i usług,
 błędne zsumowanie w ofercie ceny netto i kwoty podatku od towarów i usług,
 błędny wynik działania matematycznego wynikający z dodawania, odejmowania, mnożenia i dzielenia.
Przyjmuje się za prawidłowo podaną kwotę brutto z Formularza oferty i ona będzie podstawą do wyliczenia ceny netto i podatku VAT,
1.c. inne omyłki polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty
 niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
1.2. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli Wykonawca w terminie 2 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w ppkt 1) lit. c).

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty mleczarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca określi cenę realizacji zamówienia w Formularzu ofertowym zgodnie ze wzorem sporządzonym przez Zamawiającego – formularz ofertowy stanowi Załącznik nr 2 do SWZ oraz formularzu cenowym odpowiednio dla każdej części zamówienia Załącznik nr 3 do SWZ.
2. Ceny zawarte w Formularzu oferty, o którym mowa powyżej muszą być wyrażone w złotych polskich z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku na każdym etapie obliczania ceny.
3. Wykonawca oblicza cenę brutto według stawki VAT obowiązującej w dniu składania oferty.
4. Cena brutto będzie podlegała zmianie wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT.
5. Do oceny ofert Zamawiający przyjmie wartość brutto z Formularza oferty.
Zamówienie zostanie udzielone Wykonawcy, który uzyska największą liczbę punktów, sumując punkty uzyskane w kryterium ceny oraz czasu dostawy specjalnej.
Zasady korekty omyłek
1.1. Zamawiający poprawia w ofercie:
1.a. oczywiste omyłki pisarskie,
1.b. oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek.
Zamawiający poprawi oczywiste omyłki rachunkowe, w szczególności:
 błędne obliczenie kwoty podatku od towarów i usług, na podstawie prawidłowo podanej w ofercie stawki podatku od towarów i usług,
 błędne zsumowanie w ofercie ceny netto i kwoty podatku od towarów i usług,
 błędny wynik działania matematycznego wynikający z dodawania, odejmowania, mnożenia i dzielenia.
Przyjmuje się za prawidłowo podaną kwotę brutto z Formularza oferty i ona będzie podstawą do wyliczenia ceny netto i podatku VAT,
1.c. inne omyłki polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty
 niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
1.2. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli Wykonawca w terminie 2 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w ppkt 1) lit. c).

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty mrożone

4.2.6.) Główny kod CPV: 15229000-9 - Mrożone produkty rybne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca określi cenę realizacji zamówienia w Formularzu ofertowym zgodnie ze wzorem sporządzonym przez Zamawiającego – formularz ofertowy stanowi Załącznik nr 2 do SWZ oraz formularzu cenowym odpowiednio dla każdej części zamówienia Załącznik nr 3 do SWZ.
2. Ceny zawarte w Formularzu oferty, o którym mowa powyżej muszą być wyrażone w złotych polskich z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku na każdym etapie obliczania ceny.
3. Wykonawca oblicza cenę brutto według stawki VAT obowiązującej w dniu składania oferty.
4. Cena brutto będzie podlegała zmianie wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT.
5. Do oceny ofert Zamawiający przyjmie wartość brutto z Formularza oferty.
Zamówienie zostanie udzielone Wykonawcy, który uzyska największą liczbę punktów, sumując punkty uzyskane w kryterium ceny oraz czasu dostawy specjalnej.
Zasady korekty omyłek
1.1. Zamawiający poprawia w ofercie:
1.a. oczywiste omyłki pisarskie,
1.b. oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek.
Zamawiający poprawi oczywiste omyłki rachunkowe, w szczególności:
 błędne obliczenie kwoty podatku od towarów i usług, na podstawie prawidłowo podanej w ofercie stawki podatku od towarów i usług,
 błędne zsumowanie w ofercie ceny netto i kwoty podatku od towarów i usług,
 błędny wynik działania matematycznego wynikający z dodawania, odejmowania, mnożenia i dzielenia.
Przyjmuje się za prawidłowo podaną kwotę brutto z Formularza oferty i ona będzie podstawą do wyliczenia ceny netto i podatku VAT,
1.c. inne omyłki polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty
 niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
1.2. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli Wykonawca w terminie 2 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w ppkt 1) lit. c).

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca określi cenę realizacji zamówienia w Formularzu ofertowym zgodnie ze wzorem sporządzonym przez Zamawiającego – formularz ofertowy stanowi Załącznik nr 2 do SWZ oraz formularzu cenowym odpowiednio dla każdej części zamówienia Załącznik nr 3 do SWZ.
2. Ceny zawarte w Formularzu oferty, o którym mowa powyżej muszą być wyrażone w złotych polskich z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku na każdym etapie obliczania ceny.
3. Wykonawca oblicza cenę brutto według stawki VAT obowiązującej w dniu składania oferty.
4. Cena brutto będzie podlegała zmianie wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT.
5. Do oceny ofert Zamawiający przyjmie wartość brutto z Formularza oferty.
Zamówienie zostanie udzielone Wykonawcy, który uzyska największą liczbę punktów, sumując punkty uzyskane w kryterium ceny oraz czasu dostawy specjalnej.
Zasady korekty omyłek
1.1. Zamawiający poprawia w ofercie:
1.a. oczywiste omyłki pisarskie,
1.b. oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek.
Zamawiający poprawi oczywiste omyłki rachunkowe, w szczególności:
 błędne obliczenie kwoty podatku od towarów i usług, na podstawie prawidłowo podanej w ofercie stawki podatku od towarów i usług,
 błędne zsumowanie w ofercie ceny netto i kwoty podatku od towarów i usług,
 błędny wynik działania matematycznego wynikający z dodawania, odejmowania, mnożenia i dzielenia.
Przyjmuje się za prawidłowo podaną kwotę brutto z Formularza oferty i ona będzie podstawą do wyliczenia ceny netto i podatku VAT,
1.c. inne omyłki polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty
 niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
1.2. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli Wykonawca w terminie 2 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w ppkt 1) lit. c).

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Produkty garmażeryjne

4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca określi cenę realizacji zamówienia w Formularzu ofertowym zgodnie ze wzorem sporządzonym przez Zamawiającego – formularz ofertowy stanowi Załącznik nr 2 do SWZ oraz formularzu cenowym odpowiednio dla każdej części zamówienia Załącznik nr 3 do SWZ.
2. Ceny zawarte w Formularzu oferty, o którym mowa powyżej muszą być wyrażone w złotych polskich z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku na każdym etapie obliczania ceny.
3. Wykonawca oblicza cenę brutto według stawki VAT obowiązującej w dniu składania oferty.
4. Cena brutto będzie podlegała zmianie wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT.
5. Do oceny ofert Zamawiający przyjmie wartość brutto z Formularza oferty.
Zamówienie zostanie udzielone Wykonawcy, który uzyska największą liczbę punktów, sumując punkty uzyskane w kryterium ceny oraz czasu dostawy specjalnej.
Zasady korekty omyłek
1.1. Zamawiający poprawia w ofercie:
1.a. oczywiste omyłki pisarskie,
1.b. oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek.
Zamawiający poprawi oczywiste omyłki rachunkowe, w szczególności:
 błędne obliczenie kwoty podatku od towarów i usług, na podstawie prawidłowo podanej w ofercie stawki podatku od towarów i usług,
 błędne zsumowanie w ofercie ceny netto i kwoty podatku od towarów i usług,
 błędny wynik działania matematycznego wynikający z dodawania, odejmowania, mnożenia i dzielenia.
Przyjmuje się za prawidłowo podaną kwotę brutto z Formularza oferty i ona będzie podstawą do wyliczenia ceny netto i podatku VAT,
1.c. inne omyłki polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty
 niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
1.2. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli Wykonawca w terminie 2 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w ppkt 1) lit. c).

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Różne produkty spożywcze

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca określi cenę realizacji zamówienia w Formularzu ofertowym zgodnie ze wzorem sporządzonym przez Zamawiającego – formularz ofertowy stanowi Załącznik nr 2 do SWZ oraz formularzu cenowym odpowiednio dla każdej części zamówienia Załącznik nr 3 do SWZ.
2. Ceny zawarte w Formularzu oferty, o którym mowa powyżej muszą być wyrażone w złotych polskich z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku na każdym etapie obliczania ceny.
3. Wykonawca oblicza cenę brutto według stawki VAT obowiązującej w dniu składania oferty.
4. Cena brutto będzie podlegała zmianie wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT.
5. Do oceny ofert Zamawiający przyjmie wartość brutto z Formularza oferty.
Zamówienie zostanie udzielone Wykonawcy, który uzyska największą liczbę punktów, sumując punkty uzyskane w kryterium ceny oraz czasu dostawy specjalnej.
Zasady korekty omyłek
1.1. Zamawiający poprawia w ofercie:
1.a. oczywiste omyłki pisarskie,
1.b. oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek.
Zamawiający poprawi oczywiste omyłki rachunkowe, w szczególności:
 błędne obliczenie kwoty podatku od towarów i usług, na podstawie prawidłowo podanej w ofercie stawki podatku od towarów i usług,
 błędne zsumowanie w ofercie ceny netto i kwoty podatku od towarów i usług,
 błędny wynik działania matematycznego wynikający z dodawania, odejmowania, mnożenia i dzielenia.
Przyjmuje się za prawidłowo podaną kwotę brutto z Formularza oferty i ona będzie podstawą do wyliczenia ceny netto i podatku VAT,
1.c. inne omyłki polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty
 niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
1.2. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli Wykonawca w terminie 2 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w ppkt 1) lit. c).

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Jaja

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca określi cenę realizacji zamówienia w Formularzu ofertowym zgodnie ze wzorem sporządzonym przez Zamawiającego – formularz ofertowy stanowi Załącznik nr 2 do SWZ oraz formularzu cenowym odpowiednio dla każdej części zamówienia Załącznik nr 3 do SWZ.
2. Ceny zawarte w Formularzu oferty, o którym mowa powyżej muszą być wyrażone w złotych polskich z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku na każdym etapie obliczania ceny.
3. Wykonawca oblicza cenę brutto według stawki VAT obowiązującej w dniu składania oferty.
4. Cena brutto będzie podlegała zmianie wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT.
5. Do oceny ofert Zamawiający przyjmie wartość brutto z Formularza oferty.
Zamówienie zostanie udzielone Wykonawcy, który uzyska największą liczbę punktów, sumując punkty uzyskane w kryterium ceny oraz czasu dostawy specjalnej.
Zasady korekty omyłek
1.1. Zamawiający poprawia w ofercie:
1.a. oczywiste omyłki pisarskie,
1.b. oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek.
Zamawiający poprawi oczywiste omyłki rachunkowe, w szczególności:
 błędne obliczenie kwoty podatku od towarów i usług, na podstawie prawidłowo podanej w ofercie stawki podatku od towarów i usług,
 błędne zsumowanie w ofercie ceny netto i kwoty podatku od towarów i usług,
 błędny wynik działania matematycznego wynikający z dodawania, odejmowania, mnożenia i dzielenia.
Przyjmuje się za prawidłowo podaną kwotę brutto z Formularza oferty i ona będzie podstawą do wyliczenia ceny netto i podatku VAT,
1.c. inne omyłki polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty
 niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
1.2. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli Wykonawca w terminie 2 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w ppkt 1) lit. c).

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Warzywa, owoce i podobne produkty

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-03 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Opis sposobu obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca określi cenę realizacji zamówienia w Formularzu ofertowym zgodnie ze wzorem sporządzonym przez Zamawiającego – formularz ofertowy stanowi Załącznik nr 2 do SWZ oraz formularzu cenowym odpowiednio dla każdej części zamówienia Załącznik nr 3 do SWZ.
2. Ceny zawarte w Formularzu oferty, o którym mowa powyżej muszą być wyrażone w złotych polskich z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku na każdym etapie obliczania ceny.
3. Wykonawca oblicza cenę brutto według stawki VAT obowiązującej w dniu składania oferty.
4. Cena brutto będzie podlegała zmianie wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT.
5. Do oceny ofert Zamawiający przyjmie wartość brutto z Formularza oferty.
Zamówienie zostanie udzielone Wykonawcy, który uzyska największą liczbę punktów, sumując punkty uzyskane w kryterium ceny oraz czasu dostawy specjalnej.
Zasady korekty omyłek
1.1. Zamawiający poprawia w ofercie:
1.a. oczywiste omyłki pisarskie,
1.b. oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek.
Zamawiający poprawi oczywiste omyłki rachunkowe, w szczególności:
 błędne obliczenie kwoty podatku od towarów i usług, na podstawie prawidłowo podanej w ofercie stawki podatku od towarów i usług,
 błędne zsumowanie w ofercie ceny netto i kwoty podatku od towarów i usług,
 błędny wynik działania matematycznego wynikający z dodawania, odejmowania, mnożenia i dzielenia.
Przyjmuje się za prawidłowo podaną kwotę brutto z Formularza oferty i ona będzie podstawą do wyliczenia ceny netto i podatku VAT,
1.c. inne omyłki polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty
 niezwłocznie zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
1.2. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli Wykonawca w terminie 2 dni od dnia doręczenia zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w ppkt 1) lit. c).

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium kosztu oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Koszt

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: czas dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-06 12:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl/

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-06 12:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-06

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Kadzidło
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania17-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI