"Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, oraz wędlin wieprzowych" do Zakładu Karnego...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
"Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, oraz wędlin wieprzowych" do Zakładu Karnego w Hrubieszowie
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoHrubieszów
  • WojewództwoLubelskie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2022-04-01
  • ZamawiającyZakład Karny w Hrubieszowie
  • Data publikacji ogłoszenia2022-03-24
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00097023
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
"Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, oraz wędlin wieprzowych" do Zakładu Karnego w Hrubieszowie

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny w Hrubieszowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320911

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Nowa 64

1.5.2.) Miejscowość: Hrubieszów

1.5.3.) Kod pocztowy: 22-500

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski

1.5.7.) Numer telefonu: 84 696 69 00

1.5.8.) Numer faksu: 84 696 33 54

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_hrubieszow@sw.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Zakład Karny

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Zakład Karny

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

"Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, oraz wędlin wieprzowych" do Zakładu Karnego w Hrubieszowie

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-28a4f5e1-ab52-11ec-baa2-b6d934483bfb

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00097023

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-03-24

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00095900/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego oraz wędlin drobiowych

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/ i ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal.
Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: zk_hrubieszow@sw.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1) W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym
a Wykonawcami w szczególności składanie oświadczeń, wniosków (innych niż oferta Wykonawcy i załączniki do oferty), zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. Korespondencja przesyłana za pomocą tego formularza nie może być szyfrowana. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający
i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP );
2) Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email: zk_hrubieszow@sw.gov.pl
3) Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem „Formularza do komunikacji” jako załączniki. Zamawiający dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, za pomocą poczty elektronicznej, email: zk_hrubieszow@sw.gov.pl.
Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgody z wymaganiami określonymi
w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 poz. 2452) oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. z 2020 poz. 2415).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Ochrona danych osobowych:
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
 administratorem Pani / Pana danych osobowych jest Dyrektor Zakładu Karnego
w Hrubieszowie, ul. Nowa 64, 22 – 500 Hrubieszów, tel. 84 696 69 00,
e – mail: zk_hrubieszow@sw.gov.pl;
 dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych w Zakładzie Karnym w Hrubieszowie
ul. Nowa 64, 22 – 500 Hrubieszów, tel. 84 696 69 22, e – mail: iod_hrubieszow@sw.gov.pl;
 Pani / Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego „Dostawy mięsa wieprzowego, wołowego oraz wędlin wieprzowych” do Zakładu Karnego w Hrubieszowie,
nr sprawy: DKw.2232.2.2022.MJ prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji;
 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 88 oraz art. 74ustawy Pzp;
 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
 obowiązek podania przez Panią / Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym
z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane
w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
 posiada Pani / Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani / Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani / Pana danych osobowych *;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani / Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
 nie przysługuje Pani / Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani / Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
* Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania
o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania,
w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Patrz SWZ XXV. Ochrona danych osobowych

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DKw.2232.2.2022.MJ

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia obejmuje „Dostawę mięsa wieprzowego, wołowego oraz wędlin wieprzowych” do Zakładu Karnego w Hrubieszowie.

Część 1: Mięso wieprzowe i wołowe
1.Mięso wieprzowe - łopatka b/k, w stanie mrożonym w opakowaniach próżniowych do 15 kg – 2 600 kg,
2.Ozór wołowy, w stanie mrożonym, w opakowaniach próżniowych - 450 kg,
4.Wątroba wieprzowa, świeża, nie mrożona 1 000 kg,

1. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (obce posmaki, zapachy, naloty pleśni, fragmenty obcych ciał) o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie przez okres co najmniej:
a) mięso – 3 miesiąca od dnia dostawy, do siedziby Zamawiającego
Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane:
 nazwę środka spożywczego,
 dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
 datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
 dane identyfikujące producenta środka spożywczego,
 zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu,
 warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania,
 oznaczenie partii produkcji,
 klasę jakości handlowej,
 waga brutto.
2. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia:
a) jednak nie więcej niż 30%, a Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń z tego tytułu,
b) ponad 30%, w przypadku niezrealizowania dostawy w terminie przewidzianej w umowie.
Wykonawcy dostarczać będą przedmiot zamówienia na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCAP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych
i odżywczych. Dostawy artykułów określonych powyżej będą realizowane sukcesywnie raz
w tygodniu, od poniedziałku do piątku do magazynu Zamawiającego zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Hrubieszowie, w godzinach 8:00 – 13:00.
4. Przy każdorazowej dostawie będzie dostarczana faktura VAT.
5. Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie określał telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

15111000-9 - Mięso wołowe

15113000-3 - Wieprzowina

15114000-0 - Podroby

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-01-16

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty zostanie dokonany na podstawie niżej przedstawionych kryteriów:
Nazwa kryterium Waga kryterium
1. Cena brutto 60%
2. Termin płatności 20%
3. Termin reklamacji towaru 20%

Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalną liczbę punktów jaką po uwzględnieniu wagi wszystkich kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 pkt = 100%



1. Kryterium cena – waga kryterium 60%.

Sposób oceny – minimalizacja wg. wzoru:

najniższa cena brutto spośród oferowanych
uzyskana liczba punktów = --------------------------------------------------------------- x 60% x 100
cena brutto z oferty badanej

2. Kryterium termin płatności – waga kryterium 20%
1) termin płatności 14 - 20 dni – 0 pkt,
2) termin płatności 21 - 25 dni – 10 pkt,
3) termin płatności 26 - 30 dni – 20 pkt.

Zamawiający zastrzega minimalny termin płatności za dostarczoną partię towaru - 14 dni.

3. Kryterium termin reklamacji towaru – waga kryterium 20%. Termin wymiany towaru na towar wolny od wad:
1) termin reklamacji 25 – 48 godz. - 0 pkt.
2) termin reklamacji 13 – 24 godz. - 10 pkt.
3) termin reklamacji do 12 godz. - 20 pkt.

Zamawiający zastrzega maksymalny termin wymiany wadliwego towaru na towar wolny od wad do 48 godzin od momentu pisemnego, telefonicznego, e-mailowego zgłoszenia reklamacji.

4. Wykonawca winien w formularzu ofertowym podać termin płatności faktur za dostarczony towar oraz realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia. W przypadku braku wpisania
w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu płatności Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty minimalny termin płatności 14 dni. Natomiast w przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu reklamacji, Zamawiający przyjmuje
w celu oceny danej oferty maksymalny termin realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia tj. do 48 godzin.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin reklamacji towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia obejmuje „Dostawę mięsa wieprzowego, wołowego oraz wędlin wieprzowych” do Zakładu Karnego w Hrubieszowie
Część 2: Wędliny wieprzowe
1.Kiełbasa zwyczajna, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana – 1 650 kg.
2.Kiełbasa serdelowa wieprzowa, w osłonie naturalnej, hermetycznie lub gazowo pakowana – 1 650 kg
3.Parówki cienkie wieprzowe, w osłonie naturalnej lub sztucznej, hermetycznie lub gazowo pakowane – 1 650 kg
4.Przysmak śniadaniowy, hermetycznie lub gazowo pakowany – 1 650 kg
5.Kiełbasa mielona lench, hermetycznie lub gazowo pakowana – 1 650 kg
6.Mielonka tyrolska, hermetycznie lub gazowo pakowana – 1 650 kg
7.Kiełbasa mortadela, hermetycznie lub gazowo pakowana – 1 650 kg
8.Kiełbasa szynkowa, hermetycznie lub gazowo pakowana – 550 kg
9.Kiełbasa krakowska – parzona, hermetycznie lub gazowo pakowana – 550 kg
10.Szynka mielona prasowana, hermetycznie lub gazowo pakowana – 550 kg
1. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (obce posmaki, zapachy, naloty pleśni, fragmenty obcych ciał) o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie przez okres co najmniej:
a) wędliny – 10 dni od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego.
Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane:
 nazwę środka spożywczego,
 dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
 datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
 dane identyfikujące producenta środka spożywczego,
 zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu,
 warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania,
 oznaczenie partii produkcji,
 klasę jakości handlowej,
 waga brutto.
2. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia:
a) jednak nie więcej niż 30%, a Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń z tego tytułu,
b) ponad 30%, w przypadku niezrealizowania dostawy w terminie przewidzianej w umowie.
Wykonawcy dostarczać będą przedmiot zamówienia na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCAP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych
i odżywczych. Dostawy artykułów określonych powyżej będą realizowane sukcesywnie raz
w tygodniu, od poniedziałku do piątku do magazynu Zamawiającego zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Hrubieszowie, w godzinach 800 – 1300:
4. Przy każdorazowej dostawie będzie dostarczana faktura VAT.
5. Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie określał telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15131130-5 - Wędliny

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-01-09

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty zostanie dokonany na podstawie niżej przedstawionych kryteriów:
Nazwa kryterium Waga kryterium
1. Cena brutto 60%
2. Termin płatności 20%
3. Termin reklamacji towaru 20%

Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalną liczbę punktów jaką po uwzględnieniu wagi wszystkich kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 pkt = 100%



1. Kryterium cena – waga kryterium 60%.

Sposób oceny – minimalizacja wg. wzoru:

najniższa cena brutto spośród oferowanych
uzyskana liczba punktów = --------------------------------------------------------------- x 60% x 100
cena brutto z oferty badanej

2. Kryterium termin płatności – waga kryterium 20%
1) termin płatności 14 - 20 dni – 0 pkt,
2) termin płatności 21 - 25 dni – 10 pkt,
3) termin płatności 26 - 30 dni – 20 pkt.

Zamawiający zastrzega minimalny termin płatności za dostarczoną partię towaru - 14 dni.

3. Kryterium termin reklamacji towaru – waga kryterium 20%. Termin wymiany towaru na towar wolny od wad:
1) termin reklamacji 25 – 48 godz. - 0 pkt.
2) termin reklamacji 13 – 24 godz. - 10 pkt.
3) termin reklamacji do 12 godz. - 20 pkt.

Zamawiający zastrzega maksymalny termin wymiany wadliwego towaru na towar wolny od wad do 48 godzin od momentu pisemnego, telefonicznego, e-mailowego zgłoszenia reklamacji.

4. Wykonawca winien w formularzu ofertowym podać termin płatności faktur za dostarczony towar oraz realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia. W przypadku braku wpisania
w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu płatności Zamawiający przyjmuje w celu oceny danej oferty minimalny termin płatności 14 dni. Natomiast w przypadku braku wpisania w formularzu ofertowym przez Wykonawcę terminu reklamacji, Zamawiający przyjmuje
w celu oceny danej oferty maksymalny termin realizacji reklamacji od momentu ich zgłoszenia tj. do 48 godzin.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności

4.3.6.) Waga: 20

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin reklamacji towaru

4.3.6.) Waga: 20

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu.
1. Warunki udziału w postępowaniu:
1) posiadają zdolność do występowania w obrocie gospodarczym;
2) posiadają uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej lub finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;
4) posiadają zdolność techniczną lub zawodową do należytego wykonania zamówienia.
Zamawiający uzna ww. warunki za spełnione na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 3 do SWZ.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. W trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmianę ceny w przypadku zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulega wyłącznie cena brutto, cena netto pozostaje bez zmian.
2. Nowa stawka podatku VAT obowiązuje od dnia wejścia w życie przepisów ją wprowadzających.
3. Ceny poszczególnych artykułów wymienione w załączniku nr 1 zostaną automatycznie zmienione i dostosowane do obowiązujących przepisów. Zamawiający zapłaci Wykonawcy cenę netto powiększoną o należny podatek VAT.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-04-01 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: 2. Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem „Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-04-01 09:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-04-30

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę naprawę podstawy pomnika grobu pojedynczego na cmentarzu - Lublin
  • Lokalizacja zlecenialubelskie
  • Data dodania02-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę naprawę podstawy pomnika grobu pojedynczego na cmentarzu. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu: Usługi szkoleniowe
Następne ogłoszenie o zamówieniu: Renowacja Pałacu w Wiśniowej - IV etap
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z miasta Hrubieszów: SUKCESYWNY ODBIÓR, TRANSPORT ORAZ ZAGOSPODAROWANIE ODPADÓW MEDYCZNYCH
Następne ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Pozostałe: 115/2022 Mieszanka mineralno-witaminowa KM (1,0%)
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI