D/212/2023 DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNO-WĘDLINIARSKICH

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
D/212/2023 DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNO-WĘDLINIARSKICH ORAZ TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH I ROŚLINNYCH
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWarszawa
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaDostawy
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - inny zamawiający
  • Termin składania wniosków2023-12-01
  • Zamawiający2 REGIONALNA BAZA LOGISTYCZNA
  • Data publikacji ogłoszenia2023-11-17
  • Numer ogłoszenia2023/BZP 00499583
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
D/212/2023 DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNO-WĘDLINIARSKICH ORAZ TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH I ROŚLINNYCH

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: 2 REGIONALNA BAZA LOGISTYCZNA

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 142665904

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Marsa 110

1.5.2.) Miejscowość: Warszawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 04-470

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 2rblog.zampub@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.2rblog.wp.mil.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

Skarb Państwa-jednostka budżetowa, podsektor rządowy

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

D/212/2023 DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNO-WĘDLINIARSKICH ORAZ TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH I ROŚLINNYCH

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-674c92d7-846c-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00499583

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-11-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://portal.smartpzp.pl/2rblog

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: www.2rblog.wp.mil.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy.
2. Oferta powinna być sporządzona w języku polskim w formie elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym pod rygorem nieważności. Wykonawca składa ofertę wraz z załącznikami za pośrednictwem platformy zakupowej pod adresem: https://portal.smartpzp.pl/2rblog.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): ROZDZIAŁ XX SWZ

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): ROZDZIAŁ XX SWZ

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: D/212/2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawę mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich oraz tłuszczy zwierzęcych i roślinnych dla zamówienia podstawowe i opcjonalnego, zakresie zadania nr 1, w niżej wymienionych ilościach,
1. Pasztetowa w ilości 12 kg. w tym zamówienie podstawowe 6 kg., zamówienie opcjonalne 6 kg.,
2. Salceson włoski w ilości 16 kg. w tym zamówienie podstawowe 8 kg., zamówienie opcjonalne 8 kg.,
3. Salceson ozorkowy w ilości 16 kg. w tym zamówienie podstawowe 8 kg., zamówienie opcjonalne 8 kg.,
4. Kaszanka z kaszy gryczanej w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
5. Salami w ilości 20 kg. w tym zamówienie podstawowe 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,
6. Kiełbasa myśliwska w ilości 30 kg. w tym zamówienie podstawowe 15 kg., zamówienie opcjonalne 15kg.,
7. Kiełbasa jałowcowa w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
8. Kiełbasa parówkowa w ilości 50 kg. w tym zamówienie podstawowe 25 kg., zamówienie opcjonalne 25 kg.,
9. Parówki z szynki w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
10. Mortadela w ilości 30 kg. w tym zamówienie podstawowe 15 kg., zamówienie opcjonalne 15 kg.,
11. Kiełbasa biała parzona w ilości 60 kg. w tym zamówienie podstawowe 30 kg., zamówienie opcjonalne 30 kg.,
12. Kiełbasa podlaska w ilości 60 kg. w tym zamówienie podstawowe 30 kg., zamówienie opcjonalne 30 kg.,
13. Kiełbasa wiejska w ilości 70 kg. w tym zamówienie podstawowe 35 kg., zamówienie opcjonalne 35 kg.,
14. Kiełbasa śląska w ilości 80 kg. w tym zamówienie podstawowe 40 kg., zamówienie opcjonalne 40 kg.,
15. Kiełbasa toruńska w ilości 70 kg. w tym zamówienie podstawowe 35 kg., zamówienie opcjonalne 35 kg.,
16. Kiełbasa zwyczajna w ilości 70 kg. w tym zamówienie podstawowe 35 kg., zamówienie opcjonalne 35 kg.,
17. Kiełbasa krakowska parzona w ilości 30 kg. w tym zamówienie podstawowe 15 kg., zamówienie opcjonalne 15 kg.,
18. Kiełbasa szynkowa wieprzowa w ilości 30 kg. w tym zamówienie podstawowe 15 kg., zamówienie opcjonalne 15 kg.,
19. Kiełbasa krakowska sucha w ilości 30 kg. w tym zamówienie podstawowe 15 kg., zamówienie opcjonalne 15 kg.,
20. Kiełbasa żywiecka w ilości 30 kg. w tym zamówienie podstawowe 15 kg., zamówienie opcjonalne 15 kg.,
21. Kabanosy w ilości 20 kg. w tym zamówienie podstawowe 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,
22. Baleron w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
23. Polędwica wędzona wieprzowa w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
24. Szynka wieprzowa wędzona w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
25. Szynka wieprzowa gotowana w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
26. Szynka wieprzowa konserwowa w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
27. Boczek wędzony parzony w ilości 130 kg. w tym zamówienie podstawowe 65 kg., zamówienie opcjonalne 65 kg.,
28. Schab pieczony w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
29. Rolada z boczku w ilości 20 kg. w tym zamówienie podstawowe 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,
30. Pasztet wieprzowy w ilości 20 kg. w tym zamówienie podstawowe 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,
31. Golonka wieprzowa w ilości 30 kg. w tym zamówienie podstawowe 15 kg., zamówienie opcjonalne 15 kg.,
32. Ogonówka w ilości 30 kg. w tym zamówienie podstawowe 15 kg., zamówienie opcjonalne 15 kg.,
33. Smalec wieprzowy w ilości 100 kg. w tym zamówienie podstawowe 50 kg., zamówienie opcjonalne 50 kg.,
34. Słonina w ilości 100 kg. w tym zamówienie podstawowe 50 kg., zamówienie opcjonalne 50 kg.,
35. Antrykot wołowy w ilości 240 kg. w tym zamówienie podstawowe 120 kg., zamówienie opcjonalne 120 kg.,
36. Wołowina ekstra w ilości 50 kg. w tym zamówienie podstawowe 25 kg., zamówienie opcjonalne 25 kg.,
37. Polędwica wołowa w ilości 20 kg. w tym zamówienie podstawowe 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,
38. Polędwica wieprzowa w ilości 30 kg. w tym zamówienie podstawowe 15 kg., zamówienie opcjonalne 15 kg.,
39. Wołowina zrazowa b/k w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
40. Udziec cielęcy b/k w ilości 20 kg. w tym zamówienie podstawowe 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,
41. Łopatka cielęca b/k w ilości 20 kg. w tym zamówienie podstawowe 10 kg., zamówienie opcjonalne 10 kg.,
42. Karkówka wieprzowa b/k w ilości 500 kg. w tym zamówienie podstawowe 250 kg., zamówienie opcjonalne 250 kg.,
43. Karkówka wieprzowa z/k w ilości 50 kg. w tym zamówienie podstawowe 25 kg., zamówienie opcjonalne 25 kg.,
44. Łopatka wieprzowa b/k w ilości 500 kg. w tym zamówienie podstawowe 250 kg., zamówienie opcjonalne 250 kg.,
45. Schab wieprzowy b/k w ilości 700 kg. w tym zamówienie podstawowe 350 kg., zamówienie opcjonalne 350 kg.,
46. Schab wieprzowy z/k w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
47. Boczek surowy b/k w ilości 60 kg. w tym zamówienie podstawowe 30 kg., zamówienie opcjonalne 30 kg.,
48. Żeberka wieprzowe w ilości 600 kg. w tym zamówienie podstawowe 300 kg., zamówienie opcjonalne 300 kg.,
49. Szynka wieprzowa b/k w ilości 500 kg. w tym zamówienie podstawowe 250 kg., zamówienie opcjonalne 250 kg.,
50. Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne w ilości 60 kg. w tym zamówienie podstawowe 30 kg., zamówienie opcjonalne 30 kg.,
51. Golonka wieprzowa z/k w ilości 200 kg. w tym zamówienie podstawowe 100 kg., zamówienie opcjonalne 100 kg.,
52. Golonka wieprzowa b/k pak.próżn. w ilości 200 kg. w tym zamówienie podstawowe 100 kg., zamówienie opcjonalne 100 kg.,
53. Ozorki wieprzowe w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
54. Wątroba wieprzowa w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji w przedmiotowym postępowaniu w zakresie zadania nr 1:
1. Pasztetowa w ilości 12 kg. w tym zam. opcjonalne 6 kg.,
2. Salceson włoski w ilości 16 kg. w tym zam. opcjonalne 8 kg.,
3. Salceson ozorkowy w ilości 16 kg. w tym zam. opcjonalne 8 kg.,
4. Kaszanka z kaszy gryczanej w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
5. Salami w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,
6. Kiełbasa myśliwska w ilości 30 kg. w tym zam. opcjonalne 15kg.,
7. Kiełbasa jałowcowa w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
8. Kiełbasa parówkowa w ilości 50 kg. w tym zam. opcjonalne 25 kg.,
9. Parówki z szynki w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
10. Mortadela w ilości 30 kg. w tym zam. opcjonalne 15 kg.,
11. Kiełbasa biała parzona w ilości 60 kg. w tym zam. opcjonalne 30 kg.,
12. Kiełbasa podlaska w ilości 60 kg. w tym zam. opcjonalne 30 kg.,
13. Kiełbasa wiejska w ilości 70 kg. w tym zam. opcjonalne 35 kg.,
14. Kiełbasa śląska w ilości 80 kg. w tym zam. opcjonalne 40 kg.,
15. Kiełbasa toruńska w ilości 70 kg. w tym zam. opcjonalne 35 kg.,
16. Kiełbasa zwyczajna w ilości 70 kg. w tym zam. opcjonalne 35 kg.,
17. Kiełbasa krakowska parzona w ilości 30 kg. w tym zam. opcjonalne 15 kg.,
18. Kiełbasa szynkowa wieprzowa w ilości 30 kg. w tym zam. opcjonalne 15 kg.,
19. Kiełbasa krakowska sucha w ilości 30 kg. w tym zam. opcjonalne 15 kg.,
20. Kiełbasa żywiecka w ilości 30 kg. w tym zam. opcjonalne 15 kg.,
21. Kabanosy w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,
22. Baleron w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
23. Polędwica wędzona wieprzowa w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
24. Szynka wieprzowa wędzona w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
25. Szynka wieprzowa gotowana w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
26. Szynka wieprzowa konserwowa w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
27. Boczek wędzony parzony w ilości 130 kg. w tym zam. opcjonalne 65 kg.,
28. Schab pieczony w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
29. Rolada z boczku w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,
30. Pasztet wieprzowy w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,
31. Golonka wieprzowa w ilości 30 kg. w tym zam. opcjonalne 15 kg.,
32. Ogonówka w ilości 30 kg. w tym zam. opcjonalne 15 kg.,
33. Smalec wieprzowy w ilości 100 kg. w tym zam. opcjonalne 50 kg.,
34. Słonina w ilości 100 kg. w tym zam. opcjonalne 50 kg.,
35. Antrykot wołowy w ilości 240 kg. w tym zam. opcjonalne 120 kg.,
36. Wołowina ekstra w ilości 50 kg. w tym zam. opcjonalne 25 kg.,
37. Polędwica wołowa w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,
38. Polędwica wieprzowa w ilości 30 kg. w tym zam. opcjonalne 15 kg.,
39. Wołowina zrazowa b/k w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
40. Udziec cielęcy b/k w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,
41. Łopatka cielęca b/k w ilości 20 kg. w tym zam. opcjonalne 10 kg.,
42. Karkówka wieprzowa b/k w ilości 500 kg. w tym zam. opcjonalne 250 kg.,
43. Karkówka wieprzowa z/k w ilości 50 kg. w tym zam. opcjonalne 25 kg.,
44. Łopatka wieprzowa b/k w ilości 500 kg. w tym zam. opcjonalne 250 kg.,
45. Schab wieprzowy b/k w ilości 700 kg. w tym zam. opcjonalne 350 kg.,
46. Schab wieprzowy z/k w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
47. Boczek surowy b/k w ilości 60 kg. w tym zam. opcjonalne 30 kg.,
48. Żeberka wieprzowe w ilości 600 kg. w tym zam. opcjonalne 300 kg.,
49. Szynka wieprzowa b/k w ilości 500 kg. w tym zam. opcjonalne 250 kg.,
50. Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne w ilości 60 kg. w tym zam. opcjonalne 30 kg.,
51. Golonka wieprzowa z/k w ilości 200 kg. w tym zam. opcjonalne 100 kg.,
52. Golonka wieprzowa b/k pak.próżn. w ilości 200 kg. w tym zam. opcjonalne 100 kg.,
53. Ozorki wieprzowe w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
54. Wątroba wieprzowa w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawę mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich oraz tłuszczy zwierzęcych i roślinnych dla zamówienia podstawowe i opcjonalnego, w zakresie zadania nr 2, w niżej wymienionych ilościach:
1. Olej rzepakowy w ilości 400 l. w tym zamówienie podstawowe 200 l, zamówienie opcjonalne 200 l,
2. Oliwa z oliwek w ilości 28 l. w tym zamówienie podstawowe 14 l, zamówienie opcjonalne 14 l,
3. Olej słonecznikowy w ilości 20 l. w tym zamówienie podstawowe 10 l, zamówienie opcjonalne 10 l,
4. Margaryna jednoporcjowa w ilości 40 kg. w tym zamówienie podstawowe 20 kg., zamówienie opcjonalne 20 kg.,
5. Margaryna w ilości 48 kg. w tym zamówienie podstawowe 24 kg., zamówienie opcjonalne 24 kg.,
6. Masło orzechowe w ilości 8 kg. w tym zamówienie podstawowe 4 kg., zamówienie opcjonalne 4 kg.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

Zamawiający przewiduje prawo opcji w przedmiotowym postępowaniu w zakresie zadania nr 2:
1. Olej rzepakowy w ilości 400 l. w tym zam. opcjonalne 200 l,
2. Oliwa z oliwek w ilości 28 l. w tym zam. opcjonalne 14 l,
3. Olej słonecznikowy w ilości 20 l. w tym zam. opcjonalne 10 l,
4. Margaryna jednoporcjowa w ilości 40 kg. w tym zam. opcjonalne 20 kg.,
5. Margaryna w ilości 48 kg. w tym zam. opcjonalne 24 kg.,
6. Masło orzechowe w ilości 8 kg. w tym zam. opcjonalne 4 kg.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-01-01 do 2024-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 7

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

Zamawiający na potwierdzenie spełnienia tego warunku wymaga aby:
1. Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi- Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023r. poz.1448 t.j.); ;
2. Wykonawca posiadał zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych– Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023r. poz.1980 t.j.).

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
1. w przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego:
a) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego
o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023r. poz.1448 t.j.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień,
lub
b) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora weterynaryjnego
o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2023r. poz.872 t.j.)– jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień,
lub
c) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023r. poz. 1448 t.j.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.

- W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, w odpowiedzi na wezwanie należy złożyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego.

- W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich, w odpowiedzi na wezwanie należy złożyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów (w tym krajów Unii Europejskiej) w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia.

- Potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy– na podstawie art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2022r. poz.1980 t.j.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.

W zakresie potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z postępowania:
1. odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
- Zamawiający nie wezwie do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli można je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile Wykonawca wskaże w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 1.1, dane umożliwiające dostęp do tych środków.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z powodu niespełnienia warunków określonych w art. 108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający uzna, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania, zgodnie z art. 108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo zamówień publicznych, jeżeli z przedstawionych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów wynikać będzie, że nie występują uwarunkowania określone w art.108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy spełniają określone przez Zamawiającego wymagania oraz cechy, Zamawiający wymaga złożenia następujących przedmiotowych środków dowodowych:
- zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert lub dokumentu równoważnego.
Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP– podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023r. poz. 1448 t.j.).

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

Jeżeli Wykonawca nie złożył przedmiotowych środków dowodowych lub złożone przedmiotowe środki dowodowe są niekompletne, Zamawiający wezwie do ich złożenia lub uzupełnienia. art. 107 ust . 2 ustawy Prawo zamówień publicznych

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak

6.4.1) Informacje dotyczące wadium:

Zamawiający żąda wniesienia wadium w łącznej wysokości 2 200,00 złotych (słownie: dwa tysiące dwieście złotych 00/100), w tym na:
Zadanie 1- 2 100,00 zł (słownie: dwa tysiące złotych 00/100)
Zadanie 2- 100,00 zł (słownie: sto złotych 00/100)

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

ROZDZIAŁ VIII SWZ - Informacje dla wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum) i wykonawców polegających na zasobach innych podmiotów.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiający dopuszcza wprowadzenie zmian umowy w sytuacjach określonych art. 455 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz w załączniku nr 4 do SWZ - wzór umowy

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2023-12-01 07:30

8.2.) Miejsce składania ofert: https://portal.smartpzp.pl/2rblog

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-12-01 08:00

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

NAJNOWSZE ZLECENIE
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów- Żuromin
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania02-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Szukam pracy chałupniczej- składanie długopisów. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu: Budowa tężni solankowej w Piecach
Następne ogłoszenie o zamówieniu z miasta Warszawa: Utrzymanie i rozwój korporacyjnej architektury integracji i wymiany danych
Poprzednie ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Pozostałe: Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Łochyńsku
Następne ogłoszenie o zamówieniu z kategorii Pozostałe: Dostawa drobiu i produktów drobiowych
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI