Usługa przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapie wojewódzkim w ramach rozstrzygnięcia...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Usługa przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapie wojewódzkim w ramach rozstrzygnięcia II etapu VII edycji Konkursu dla kół gospodyń wiejskich pn.: „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o zamówieniu
  • MiastoWarszawa
  • WojewództwoMazowieckie
  • Rodzaj zamówieniaUsługi
  • Rodzaj zamawiającegoZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)
  • Termin składania wniosków2022-09-12
  • ZamawiającyMinisterstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  • Data publikacji ogłoszenia2022-09-02
  • Numer ogłoszenia2022/BZP 00332024
TREŚĆ PRZETARGU

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapie wojewódzkim w ramach rozstrzygnięcia II etapu VII edycji Konkursu dla kół gospodyń wiejskich pn.: „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000063880

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Wspólna 30

1.5.2.) Miejscowość: Warszawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 00-930

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@minrol.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.gov.pl/web/rolnictwo

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Rolnictwo, rybołówstwo, rozwój wsi, rynki rolne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapie wojewódzkim w ramach rozstrzygnięcia II etapu VII edycji Konkursu dla kół gospodyń wiejskich pn.: „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3c4799b3-2aa1-11ed-9171-f6b7c7d59353

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00332024

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-09-02

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00085397/18/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.10 Organizacja 16 wydarzeń w ramach przeprowadzenia II etapu wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego dla kół gospodyń wiejskich pn. Bitwa Regionów, w podziale na 4 części

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie
zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami może odbywać się przy użyciu miniPortalu
https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAP-u https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz poczty elektronicznej Zamawiającego.
2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego drogą elektroniczną, musi posiadać
konto na ePUAP. Wykonawca posiadający konto na ePUAP ma dostęp do formularzy: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub
wniosku oraz do formularza do komunikacji.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i
oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortalu oraz
Warunkach korzystania z elektronicznej platformy usług administracji publicznej (ePUAP).
4. Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z
miniPortalu, określone w Regulaminie miniPortalu oraz zobowiązuje się korzystając z miniPortalu przestrzegać postanowień tego
regulaminu.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub
wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
6. Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, podmiotowych środków dowodowych,
przedmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu,
przyjmuje się datę ich przekazania na ePUAP lub datę wpływu poczty e-mail do Zamawiającego.
7. Wykonawca ponosi wszystkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 rozporządzenia Paramentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia
27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego
przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE L Nr 119 z 04.05.2016 r., str.1, z późn. zm.), zwanym
dalej „RODO”, informuję, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Siedziba Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju
Wsi znajduje się w Warszawie, ul. Wspólna 30, kod 00-930;
2) dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych - iod@minrol.gov.pl, tel. 22 623 26 25.
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. C RODO w celu związanym z przedmiotowym
postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego;
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w
oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych;
5) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia (w
przypadku zamówień współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej przez okres 5 lat), a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4
lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy, a po tym okresie będą archiwizowane w czasie określonym
przepisami prawa, zgodnie z instrukcją kancelaryjną MRiRW;
6) posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych ;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych
osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
7) nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
8) podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest wymogiem ustawowym. Jest Pan/Pani zobowiązana do ich podania, a
konsekwencją niepodania danych osobowych będzie niemożliwość oceny ofert i zawarcia umowy;
9) dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą podlegały profilowaniu;
10) administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: BA.zp.23.1.62.2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.5.) Wartość zamówienia: 1443918,50 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 4

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części.
2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:
1) Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie;
2) Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;
3) Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie;
4) Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.
Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ.
Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.
Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu.

4.2.5.) Wartość części: 289634,30 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 79956000-0 - Usługi w zakresie organizacji targów i wystaw

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 22 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) CENA (K1) - 60%
2) Aspekt środowiskowy (K2) – 40%
Kryterium (K2) zostanie ocenione w skali punktowej do 40 punktów.
Zamawiający przyzna po 10 pkt dla każdej z nw. kategorii produktów spożywczych (dotyczy wszystkich rodzajów danej kategorii produktu), które zostaną użyte do realizacji usługi cateringowej, tj.:
a) ser (4 rodzaje) – 10 pkt;
b) wędlina (4 rodzaje) – 10 pkt;
c) ryba (1 rodzaj) – 10 pkt;
d) mięso do dania głównego (2 rodzaje) – 10 pkt,
na podstawie złożonej przez Wykonawcę w Formularzu oferty (Załącznik nr 2 do SWZ) deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w danej kategorii produktu wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z poniższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności, tj.:
GRUPA I - Produkty certyfikowane w ramach krajowych systemów jakości:
1.1. „System Gwarantowanej Jakości Żywności” (QAFP);
1.2. „System gwarantowania jakości mięsa wołowego” (QMP);
1.3. „Jakość Tradycja”;
GRUPA II - Produkty z certyfikatami unijnymi:
2.1. „Chroniona Nazwa Pochodzenia”;
2.2. „Chronione Oznaczenie Geograficzne”;
2.3. „Gwarantowana Tradycyjna Specjalność”;
2.4. „Rolnictwo ekologiczne”.
W przypadku braku złożenia przez Wykonawcę w Formularzu oferty deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w którejkolwiek z czterech kategorii produktów wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z powyższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności – Zamawiający przyzna 0 pkt wdanej kategorii.
3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta, która po zsumowaniu liczby punktów uzyskanych we wskazanych wyżej kryteriach uzyska najwyższą liczbę punktów tj.: Ł = K1 + K2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt środowiskowy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części.
2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:
1) Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie;
2) Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;
3) Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie;
4) Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.
Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ.
Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.
Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu.
3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia.
4. Zamawiający nie wymaga, ani nie dopuszcza złożenia ofert wariantowych.
5. Zamawiający nie wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia na podstawie stosunku pracy, gdyż wykonanie tych czynności nie polega na wykonywaniu tych czynności w sposób określony w artykule 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeksu pracy (Dz.U. z 2022 r. poz. 1510 z późn. zm.).
6. Zamawiający na podstawie art. 462 ust. 2 ustawy żąda, aby Wykonawca wskazał w ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom oraz podał nazwy podwykonawców (jeżeli są już znani).
7. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 ustawy.

4.2.5.) Wartość części: 289938,40 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 79956000-0 - Usługi w zakresie organizacji targów i wystaw

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 22 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) CENA (K1) - 60%
2) Aspekt środowiskowy (K2) – 40%
Kryterium (K2) zostanie ocenione w skali punktowej do 40 punktów.
Zamawiający przyzna po 10 pkt dla każdej z nw. kategorii produktów spożywczych (dotyczy wszystkich rodzajów danej kategorii produktu), które zostaną użyte do realizacji usługi cateringowej, tj.:
a) ser (4 rodzaje) – 10 pkt;
b) wędlina (4 rodzaje) – 10 pkt;
c) ryba (1 rodzaj) – 10 pkt;
d) mięso do dania głównego (2 rodzaje) – 10 pkt,
na podstawie złożonej przez Wykonawcę w Formularzu oferty (Załącznik nr 2 do SWZ) deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w danej kategorii produktu wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z poniższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności, tj.:
GRUPA I - Produkty certyfikowane w ramach krajowych systemów jakości:
1.1. „System Gwarantowanej Jakości Żywności” (QAFP);
1.2. „System gwarantowania jakości mięsa wołowego” (QMP);
1.3. „Jakość Tradycja”;
GRUPA II - Produkty z certyfikatami unijnymi:
2.1. „Chroniona Nazwa Pochodzenia”;
2.2. „Chronione Oznaczenie Geograficzne”;
2.3. „Gwarantowana Tradycyjna Specjalność”;
2.4. „Rolnictwo ekologiczne”.
W przypadku braku złożenia przez Wykonawcę w Formularzu oferty deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w którejkolwiek z czterech kategorii produktów wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z powyższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności – Zamawiający przyzna 0 pkt wdanej kategorii.
3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta, która po zsumowaniu liczby punktów uzyskanych we wskazanych wyżej kryteriach uzyska najwyższą liczbę punktów tj.: Ł = K1 + K2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt środowiskowy

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części.
2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:
1) Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie;
2) Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;
3) Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie;
4) Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.
Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ.
Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.
Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu.

4.2.5.) Wartość części: 478102,80 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 79956000-0 - Usługi w zakresie organizacji targów i wystaw

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 22 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) CENA (K1) - 60%
2) Aspekt środowiskowy (K2) – 40%
Kryterium (K2) zostanie ocenione w skali punktowej do 40 punktów.
Zamawiający przyzna po 10 pkt dla każdej z nw. kategorii produktów spożywczych (dotyczy wszystkich rodzajów danej kategorii produktu), które zostaną użyte do realizacji usługi cateringowej, tj.:
a) ser (4 rodzaje) – 10 pkt;
b) wędlina (4 rodzaje) – 10 pkt;
c) ryba (1 rodzaj) – 10 pkt;
d) mięso do dania głównego (2 rodzaje) – 10 pkt,
na podstawie złożonej przez Wykonawcę w Formularzu oferty (Załącznik nr 2 do SWZ) deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w danej kategorii produktu wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z poniższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności, tj.:
GRUPA I - Produkty certyfikowane w ramach krajowych systemów jakości:
1.1. „System Gwarantowanej Jakości Żywności” (QAFP);
1.2. „System gwarantowania jakości mięsa wołowego” (QMP);
1.3. „Jakość Tradycja”;
GRUPA II - Produkty z certyfikatami unijnymi:
2.1. „Chroniona Nazwa Pochodzenia”;
2.2. „Chronione Oznaczenie Geograficzne”;
2.3. „Gwarantowana Tradycyjna Specjalność”;
2.4. „Rolnictwo ekologiczne”.
W przypadku braku złożenia przez Wykonawcę w Formularzu oferty deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w którejkolwiek z czterech kategorii produktów wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z powyższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności – Zamawiający przyzna 0 pkt wdanej kategorii.
3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta, która po zsumowaniu liczby punktów uzyskanych we wskazanych wyżej kryteriach uzyska najwyższą liczbę punktów tj.: Ł = K1 + K2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt środowiskowy

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części.
2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:
1) Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie;
2) Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;
3) Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie;
4) Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.
Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ.
Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.
Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu.

4.2.5.) Wartość części: 386243,00 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 79956000-0 - Usługi w zakresie organizacji targów i wystaw

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 22 dni

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) CENA (K1) - 60%
2) Aspekt środowiskowy (K2) – 40%
Kryterium (K2) zostanie ocenione w skali punktowej do 40 punktów.
Zamawiający przyzna po 10 pkt dla każdej z nw. kategorii produktów spożywczych (dotyczy wszystkich rodzajów danej kategorii produktu), które zostaną użyte do realizacji usługi cateringowej, tj.:
a) ser (4 rodzaje) – 10 pkt;
b) wędlina (4 rodzaje) – 10 pkt;
c) ryba (1 rodzaj) – 10 pkt;
d) mięso do dania głównego (2 rodzaje) – 10 pkt,
na podstawie złożonej przez Wykonawcę w Formularzu oferty (Załącznik nr 2 do SWZ) deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w danej kategorii produktu wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z poniższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności, tj.:
GRUPA I - Produkty certyfikowane w ramach krajowych systemów jakości:
1.1. „System Gwarantowanej Jakości Żywności” (QAFP);
1.2. „System gwarantowania jakości mięsa wołowego” (QMP);
1.3. „Jakość Tradycja”;
GRUPA II - Produkty z certyfikatami unijnymi:
2.1. „Chroniona Nazwa Pochodzenia”;
2.2. „Chronione Oznaczenie Geograficzne”;
2.3. „Gwarantowana Tradycyjna Specjalność”;
2.4. „Rolnictwo ekologiczne”.
W przypadku braku złożenia przez Wykonawcę w Formularzu oferty deklaracji (zobowiązania się) wykorzystania w którejkolwiek z czterech kategorii produktów wyłącznie produktów spożywczych, które posiadają co najmniej 1 (jeden) z powyższych znaków potwierdzających wysoką jakość żywności – Zamawiający przyzna 0 pkt wdanej kategorii.
3. Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana ta oferta, która po zsumowaniu liczby punktów uzyskanych we wskazanych wyżej kryteriach uzyska najwyższą liczbę punktów tj.: Ł = K1 + K2.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Aspekt środowiskowy

4.3.6.) Waga: 40,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Tak

4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej (dotyczy każdej z czterech części zamówienia).
Zamawiający uzna warunek udziału w postępowaniu za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 5 (pięciu) lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał (usługi zakończone) lub należycie wykonuje (usługi w trakcie realizacji) co najmniej 3 (trzy) usługi, z których każda polegała na organizacji wydarzenia kulturalnego lub spotkania lub konferencji.
Zamawiający wymaga, aby w ramach z każdej w ww. usług świadczona była usługa cateringowa o wartości minimum 20 000,00 zł brutto polegająca na serwowaniu posiłku składającego się z co najmniej z dwóch dań dla co najmniej 100 osób w ciągu jednego dnia.
Jeżeli jedno wydarzenie kulturalne lub spotkanie lub konferencja trwało dłużej niż jeden dzień, Zamawiający nie dopuszcza na potwierdzenie spełniania warunku wykazania przez Wykonawcę więcej niż jednej usługi w ramach tego samego wydarzenia kulturalnego lub spotkania lub konferencji.
UWAGA:
 W przypadku składania oferty na więcej niż jedną część zamówienia, Zamawiający dopuszcza legitymowanie się tym samym doświadczeniem w zakresie każdej z części.
 W przypadku, gdy umowa obejmowała/obejmuje zakres szerszy niż wymagany przez Zamawiającego, Wykonawca winien uwzględnić tylko wartość brutto usług wskazanych w warunku udziału w postępowaniu.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Wykonawca wraz z ofertą złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz niepodleganiu wykluczeniu.
Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SWZ. W przypadku oferty składanej przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, składa każdy z tych Wykonawców odrębnie.
2. Zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie Wykonawcę, którego oferta została oceniona najwyżej, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, niżej wymienionych podmiotowych środków dowodowych:
1) oświadczenia Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 1, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania określonych w przepisach art. 108 ust. 1 ustawy. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 7 do SWZ;
2) odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie Wykonawcę, którego oferta została oceniona najwyżej, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, niżej wymienionych podmiotowych środków dowodowych:
1) wykaz usług wykonanych lub wykonywanych w okresie 5 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich przedmiotu, wartości, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane należycie
lub są wykonywane należycie. Wzór wykazu wykonanych lub wykonywanych usług stanowi załącznik nr 6 do SWZ.
Dowodami określającymi czy usługi zostały wykonane należycie lub są wykonywane należycie są dowody wymienione w § 9 ust. 1 pkt 2 rozporządzenia Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. poz. 2415), tj.:
a) referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane lub są wykonywane, przy czym w przypadku usług nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy;
b) oświadczenie Wykonawcy potwierdzające należyte wykonanie lub wykonywanie usług – jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze, Wykonawca nie jest w stanie uzyskać referencji bądź innych dokumentów sporządzonych przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane lub są wykonywane, przy czym w przypadku gdy Wykonawca składa oświadczenie, zobowiązany jest podać przyczyny braku możliwości uzyskania referencji bądź innych dokumentów potwierdzających należyte wykonanie lub wykonywanie usług.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Jeżeli Wykonawca polega na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
2. Dokument, z którego będzie wynikać zobowiązanie podmiotu trzeciego potwierdza, że stosunek łączący wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa w szczególności:
1) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;
2) sposób i okres udostępnienia Wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;
3) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących doświadczenia, zrealizuje usługę, których wskazane zdolności dotyczą.
Przykładowy wzór zobowiązania podmiotu zawarty jest w załączniku nr 5 do SWZ.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

W przypadku oferty składanej przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz niepodleganiu wykluczeniu (Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SWZ) składa każdy z tych Wykonawców odrębnie.
Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Niedopuszczalne są zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, za wyjątkiem zmian przewidzianych przez Zamawiającego w projektach umów wg Załącznika nr 1a oraz Załącznika nr 1b do SWZ i dopuszczonych przepisami prawa.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Tak

7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe

w zakresie żądania określonej etykiety lub wskazania mającego zastosowanie wymagania określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy: - etykiety środowiskowej (tzw. Ekoetykieta)

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-09-12 09:30

8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Formularza do złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku dostępnego na ePUAP i udostępnionego również na miniPortalu.

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-09-12 10:00

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-10-11

NAJNOWSZE ZLECENIE
Zlecę kolportaż ulotek do skrzynek - Warszawa
  • Lokalizacja zleceniamazowieckie
  • Data dodania04-05-2024
  • Zleceniodawcaosoba fizyczna
Zlecę kolportaż ulotek do skrzynek. Zainteresowanych proszę o kontakt. Pozdrawiam.
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI