Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej...

Dane przetargów udostępnia Urząd Zamówień Publicznych.
Wszelkie uwagi i wnioski dotyczące publikowanych treści prosimy kierować na:
https://www.uzp.gov.pl
Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
  • Typ ogłoszeniaOgłoszenie o udzieleniu zamówienia
  • MiastoBydgoszcz
  • WojewództwoKujawsko-pomorskie
  • Rodzaj zamówienia
  • Rodzaj zamawiającegoadministracja rządowa terenowa
  • Tryb udzielenia zamówieniaPrzetarg nieograniczony
  • ZamawiającySzkoła Podoficerska Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
  • Data publikacji ogłoszenia2017-05-12
  • Numer ogłoszenia2017/2017/82624
TREŚĆ PRZETARGU
Ogłoszenie nr 82624 - 2017 z dnia 2017-05-12 r.
Bydgoszcz: Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programu

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak
Numer ogłoszenia: 47493

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiających
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej – mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::
Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podoficerska Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy, krajowy numer identyfikacyjny 9058537000000, ul. ul. Glinki  86, 85861   Bydgoszcz, państwo Polska, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 523 498 400, faks , e-mail sppspbydgoszcz@straz.gov.pl
Adres strony internetowej (URL): www.sppsp.bydgoszcz.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja rządowa terenowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):
II.2) Rodzaj zamówienia:
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
Zakres zamówienia obejmuje dostawę: Część I:wędliny i mięso świeże- łopatka wieprzowa/pieczeniowa bez skóry b/k kl.1 3500kg, szynka wieprzowa surowa bez skóry kl.1 1500kg, karkówka bez kości 1500kg, schab wieprzowy z/k kl.1 100kg ,schab wieprzowy b/k kl.1 800kg, wątroba wieprzowa 400kg, boczek świeży bez skóry i żeber 300kg, żołądki wieprzowe parzone krojone 200kg, żołądki wołowe parzone krojone 700kg, smalec wieprzowy w opak. foliowym 300kg, golonka wieprzowa b/k przednia 400kg, golonka wieprzowa z/k przednia 400kg, żeberka wieprzowe luksusowe kl.1 500kg, wołowina b/k extra kl.1 600kg, polędwiczki wieprzowe 200 kg, kiełbasa śląska extra 600kg, kiełbasa galicyjska krucha 200kg , kiełbasa toruńska 200kg, kiełbasa podwawelska 1200kg, kiełbasa wiejska pieczona 400kg, kiełbasa jałowcowa 200kg, kiełbasa zwyczajna 1200kg, kiełbasa biała parzona 1000kg, kiełbasa smerfy 300kg, kiełbasa dębicka 300kg, kiełbasa zielonogórska 300kg, szynka golonkowa 300kg, łopatka zapiekana 300kg, mielonka familijna 300kg, szynka delikatesowa 200kg, salceson ozorkowy 300kg, mielonka słoikowa 200 kg, mielonka regionalna 100 kg, szynka biała 200kg, kiełbasa szynkowa 200kg, szynka wiejska 200kg, salami kujawskie 200kg, kiełbasa żywiecka- sucha 300kg, kiełbasa krakowska parzona 200kg, kabanosy wieprzowe – jelito naturalne 500kg, kiełbasa tatrzańska sucha 200kg, kiełbasa krakowska sucha 500kg, kiełbaski frankfurterki 300kg, polędwica sopocka kl.1 500kg, ogonówka wędzona parzona 400kg, kiełbasa myśliwska 400kg, polędwica krotoszyńska 300kg, szynka pieczona kl.1 200kg, baleron gotowany 500kg, polędwica Boryny 300kg, kiełbasa salami 300 kg, bydgoska extra surowa 200kg, metka tatarska 300kg, metka cebulowa 100 kg, szynka wieprzowa gotowana w siatce 300kg, rolada wiejska wieprzowa faszerowana 300kg, boczek wędzony parzony bez żeber 1600kg, szynka z pieprzem 500kg, pasztetowa wędzona jelito naturalne 300kg, parówki cienkie jelito naturalne 400kg, parówki tradycyjne grube jelito naturalne 400kg, kaszanka cienka jelito naturalne 400kg, kaszanka blok 400kg, pasztet z indyka zapiekany 300kg, filet z indyka pieczony 300kg,metka pomorska 200kg, metka łososiowa 200kg Część II: mięso drobiowe- filet z kurczaka b/s i kości 2000kg, kurczak noga(cała) 1800kg, porcje rosołowe z kurczaka 1500kg, filet z indyka 100kg, kurczak cały 500kg, wątroba drobiowa 500kg, skrzydło z kurczaka 100kg,golonki z indyka200kg, Część III: konserwy i przetwory z mięsa- pasztet drobiowy z pieczarkami 400kg, pasztet drobiowy z pomidorami 400kg, szynka konserwowa blok 1400kg. Podane ilości są szacunkowe i nie muszą być zakupione w całości. Miejsce dostawy: Bydgoszcz ul. Glinki 86 oraz Tylna Góra gmina Koronowo (ok. 30% z szacowanej ilości asortymentu)
II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie podzielone jest na części:

II.5) Główny Kod CPV: 15131130-5
Dodatkowe kody CPV: 15131120-2, 15131134-3, 15131135-0, 15131210-0, 15131230-6, 15131310-1, 15131400-9, 15110000-2, 15111100-0, 15131410-2, 15112000-6, 15131500-0, 15131410-2
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1   NAZWA: Wędliny i mięso świeże
Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21/04/2017
IV.2 Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT322100.00
WalutaPLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
Liczba otrzymanych ofert4
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 4
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
PPHU "JOHN" Paweł John Grotniki,  ,  ul. Źródlana 5,  64-140,  Włoszakowice,  kraj/woj. wielkopolskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy 338205,00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 338205,00
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 504514,50
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:
CZĘŚĆ NR: 2   NAZWA: Mięso drobiowe
Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21/04/2017
IV.2 Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT48090.00
WalutaPLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
Liczba otrzymanych ofert5
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 5
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
DROBIMAX Sp. z o.o.,  ,  ul. Gworcowa 56-58,  85-010,  Bydgoszcz,  kraj/woj. kujawsko-pomorskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy 50494,50
Oferta z najniższą ceną/kosztem 50494,50
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 59651,55
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:
CZĘŚĆ NR: 3   NAZWA: Konserwy i przetwory z mięsa
Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21/04/2017
IV.2 Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT32820.00
WalutaPLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
Liczba otrzymanych ofert1
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT:
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
"CHŁODEX" Małgorzata i Piotr Nalewaja Spółka Jawna,  ,  ul. Gdańska 118,  62-200,  Gniezno,  kraj/woj. wielkopolskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy 34461,00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 34461,00
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 34461,00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:

IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie   na podstawie art.  ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
NAJNOWSZE ZLECENIE
  • Lokalizacja zlecenia
  • Data dodania
  • Zleceniodawca
Następne ogłoszenie o udzieleniu zamówienia: 2017/2017/82115
Następne ogłoszenie o udzieleniu zamówienia z miasta Bydgoszcz: Przegląd aparatury medycznej
Poprzednie ogłoszenie o udzieleniu zamówienia z kategorii Pozostałe: Aminokwas DL metionina
Następne ogłoszenie o udzieleniu zamówienia z kategorii Pozostałe: 2017-6 karma sucha dla psów
NAJNOWSZE ZLECENIA
NAJNOWSZE USŁUGI